Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

 Πίσω

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Ταυτότητα Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτοδημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα.

 

Αποστολή: Αποστολή του να παρέχει ανώτατη εκπαίδευση σε έλληνες, αλλοδαπούς αλλά και ομογενείς που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Ελλάδα. Απώτερος στόχος είναι η προώθηση της χώρας ως διεθνούς εκπαιδευτικού προορισμού και η διεθνοποίηση της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Βασικοί άξονες λειτουργίας: Η ακαδημαϊκή αριστεία, ο διεθνής προσανατολισμός και η σύνδεση με την αγορά εργασίας για την προετοιμασία των επόμενων γενεών επιστημόνων και στελεχών με υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την υποστήριξη διακεκριμένων ακαδημαϊκών από τα ελληνικά ΑΕΙ, και την αξιοποίηση επιφανών ομογενών και αλλοδαπών πανεπιστημιακών από το εξωτερικό.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος αποτελείται από τρεις Σχολές και προσφέρει τα ακόλουθα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών:

Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών

       Executive MBA (Διοίκηση Επιχειρήσεων για στελέχη)

       MSc in Management(Διοίκηση Επιχειρήσεων)

       MScinBankingandFinance(Τραπεζική και Χρηματοοικονομική)

       MSc in Environmental Management and Sustainability (ΠεριβαλλοντικήΔιαχείρισηκαιΑειφορία)

       MSc in Strategic Product Design (Στρατηγικός Σχεδιασμός Προϊόντων)

       MSc in International Accounting, Auditing, and Financial Management (ΔιεθνήςΛογιστικήΕλεγκτικήκαιΧρηματοοικονομικήΔιοίκηση)

       MSc in Hospitality and Tourism Management (Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία)

       LL.M. in Transnational and European Commercial Law , Mediation, Arbitration and Energy Law (ΔιεθνικόκαιΕυρωπαϊκόΟικονομικόΔίκαιοΔιαμεσολάβησηΔιαιτησίακαιΔίκαιοΕνέργειας)

       MA in Art, Law and Economy(ΤέχνηΔίκαιοκαιΟικονομία)

       MScinEnergyLawBusinessRegulationandPolicy (Δίκαιο της Ενέργειας, Επιχειρηματικότητα, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική)


Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

       MA in Black Sea Studies(ΣπουδέςστηΜαύρηΘάλασσα)

       MA in the Classical Archaeology and the Ancient History of Macedonia(ΚλασσικήΑρχαιολογία  καιΑρχαίαΙστορίατηςΜακεδονίας)

Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας

       MSc in Information and Communication Technology (ICT) Systems (ΣυστήματαΤεχνολογιώνΠληροφορικήςκαιΕπικοινωνιών)

       MSc in e-Business, Innovation and Entrepreneurship (ΗλεκτρονικόΕπιχειρείνΚαινοτομίακαιΕπιχειρηματικότητα)

       MScinMobileandWebComputing (Κινητή και Διαδικτυακή Υπολογιστική)

       MSc in Communications and Cyber Security (ΤηλεπικοινωνίεςκαιΚυβερνοασφάλεια)

       MSc in Energy Systems(ΕνεργειακάΣυστήματα)

       MScinEnergyManagement (Διοίκηση Ενεργειακών Συστημάτων)

       MSc in Energy Building Design (Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων)

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται σε μορφή Fulltime (1 έτος) και parttime(2 έτη). Κάποια προγράμματα προσφέρονται σε μορφή executivemodeμε μαθήματα το Σάββατο και την Κυριακή.

 

Σε ποιους απευθύνεται:  Σε Έλληνες και αλλοδαπούς που είναι κάτοχοι πτυχίου από αναγνωρισμένο ίδρυμα και πιστοποιητικού πολύ καλής γνώσης αγγλικών.

 

Σύνδεση με την αγορά εργασίας: Παράλληλα με τα ακαδημαϊκά προγράμματα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο μεριμνά για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που κρίνονται εξαιρετικά απαραίτητες στην σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, λειτουργεί Γραφείο Σταδιοδρομίας ‘‘Career Office’’ για την προετοιμασία και υποστήριξη των αποφοίτων στην εξεύρεση εργασίας. Το Γραφείο Καριέρας του Διεθνούς Πανεπιστημίου είναι δίπλα στους φοιτητές  & απόφοιτους του, απαντώντας σε κάθε επαγγελματική  ανησυχία ή ανάγκη τους. Ατομική συμβουλευτική, εκδηλώσεις καριέρας, συναντήσεις με εταιρίες, πρόσβαση σε θέσεις εργασίας είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Γραφείο Καριέρας.

 

Υποτροφίες: Το Διεθνές Πανεπιστήμιο προσφέρει σημαντικό αριθμό υποτροφιών σε επιλεγμένους υποψήφιους, όταν αυτοί πληρούν ένα συνδυασμό αντικειμενικών κριτηρίων. Σημαντικός παράγοντας αποτελεί η άριστη ακαδημαϊκή επίδοση.

 

Εγγραφές: Τα Master’s ξεκινούν κάθε Οκτώβριο και η φοίτηση σε αυτά διαρκεί από 12 έως 26 μήνες. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής είναι διαρκής μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων ανά έτος.

Το Executive MBA ξεκινά κάθε Ιανουάριο, διαρκεί δύο (2) έτη και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Πού βρίσκεται: Βρίσκεται στο 14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, Κόμβος Θέρμης, Θεσσαλονίκη

Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις αιτήσεις, επισκεφθείτε το sitewww.ihu.edu.gr, ή επικοινωνήστε στο 2310 807520.

 

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο με μια ματιά:

ü  Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο

ü  Μεταπτυχιακά προγράμματα αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα

ü  Διακεκριμένοι επισκέπτες καθηγητές από 14 χώρες

ü  Διεθνής φοιτητική κοινότητα από 21 χώρες (Intake 2013)

ü  Full time (1 έτος) or part time (2 έτη) or Executive mode (ΣάββατοΚυριακή)

ü  Πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκής Αριστείας

ü  Διεθνές Γραφείο Καριέρας – Σύνδεση με την αγορά εργασίας

ü  Social Clubs – Δωρεάν δραστηριότητες ψυχαγωγίας & κοινωνικής δικτύωσης φοιτητών (εκμάθηση ελληνικών σε αλλοδαπούς, μαθήματα ξένων γλωσσών, φωτογραφίας, χορού, κεραμικής κ.λ.π.)

 Πίσω